ZRi

ZRi ondersteunt Gemeente Zoetermeer bij ontwikkeling IKC met nieuw onderwijsconcept

25 februari 2016

25 februari 2016

Samen met de Gemeente Zoetermeer werkt ZRi aan de ontwikkeling van een nieuw IKC (integraal kindcentrum). Het gebouw van IKC ‘De Toverberg’ is gebaseerd op het vernieuwende onderwijsconcept van De Unicoz onderwijsgroep.

In de visie van Unicoz staat openheid centraal, waardoor een gebouw met zo min mogelijk scheidingswanden is gewenst. Door deze openheid komen de kinderen van alle units met elkaar in contact en leren zij hierdoor met en van elkaar.

De openheid in het ontwerp geeft verschillende uitdagingen op het gebied van bouwfysica, brandveiligheid en akoestiek. Akoestisch gezien zijn er in het ontwerp vele uitdagingen, want in een gebouw zonder binnenmuren hoor je elkaar nu eenmaal. Om overlast zoveel mogelijk te voorkomen geeft ZRi advies over de inrichting van de ruimten in de school, materialisering van wanden, vloer en plafond en over achtergrondgeluid van installaties. Daarnaast is ZRi betrokken bij het opstellen van het brandveiligheidsconcept, wat in een gebouw met zeer weinig binnenwanden een fraaie uitdaging vormt.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken