ZRi

ZRi helpt monumentale gebouwen duurzaam en toekomstbestendig te maken

9 januari 2018

  • Raadhuis - Leidschendam (beeld OTH architecten).jpg

Na renovatie van het raadhuis in Leidschendam is de historische
gelaagdheid in het metselwerk weer zichtbaar (beeld: OTH architecten).

9 januari 2018

Wij werken steeds vaker aan restauratie- en renovatieprojecten van historische gebouwen, zowel met als zonder een officiële status als monument. Dit zijn leuke en uitdagende projecten, waarin binnen de bestaande context bijzondere resultaten worden bereikt. Om opdrachtgevers met monumentale panden nog beter van dienst te zijn, verdiepen wij ons momenteel in bouwhistorie, restauratie en monumentenzorg.

Renovatie raadhuis in Leidschendam

In het verleden hebben wij al bij diverse monumentale panden mogen adviseren. Dit levert vaak bijzondere panden op waar een opdrachtgever terecht trots op is. Zo zijn wij betrokken geweest bij de renovatie van het raadhuis in Leidschendam, waar een duurzaam pand met BREEAM-certificaat ‘Very Good’ (drie sterren) is gerealiseerd binnen de context als rijksmonument. Binnen dit project hebben wij geadviseerd in het gehele proces: van het programma van eisen tot en met de opleveringsmetingen.

Wij adviseren ook in kleinere deelprojecten, bijvoorbeeld bij vochtproblematiek na renovatie van een monumentaal laboratoriumgebouw in Leidschendam. Daarnaast zijn wij betrokken bij de renovatie van het ARTIS-Aquarium in Amsterdam en bij de transformatie van een monumentale greswarenfabriek in Reuver naar een school.

Dankzij dit soort renovaties krijgt het aanwezige erfgoed in Nederland weer betekenis voor de toekomstige gebruiker. Uiteraard dragen wij hier graag aan bij. Mocht u ook een monumentaal pand bezitten, plannen hiermee hebben en bent u benieuwd naar de mogelijkheden, schroom niet en neem contact op met Hans van Zanten.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken