ZRi is een brandpreventie deskundige I rijker

25/07/2018

Annebel Formsma - Adviseur bij ZRi1Deze week heeft onze college Annebel Formsma het diploma “Brandpreventie deskundige I” in ontvangst mogen nemen. Hiermee staat zij geregistreerd in het Register Fire Safety & Security van Kiwa.

Het afgelopen half jaar heeft Annebel haar opleiding gevolgd bij de Brandpreventie Academy in Alphen aan den Rijn. De opleiding gaat met name in op de regelgeving van brandveiligheid voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Zaken als ontvluchting, brandcompartimentering, brandbeveiligingsinstallaties en gelijkwaardige oplossingen zijn hier uitgebreid behandeld. Naast de regelgeving kwamen ook verschillende praktijkvoorbeelden aan bod.

Het zoeken naar een toepasbare gelijkwaardige oplossing om toch aan de functionele eis uit het Bouwbesluit te kunnen voldoen, is soms een hele uitdaging. “Ik heb mijn kennis kunnen verbreden en kan hierdoor beter inspelen op de praktijk”. Een echte meerwaarde is de uiteenlopende groep studenten die de opleiding heeft gevolgd. Er ontstaan leuke discussies en interessante oplossingen, kortom mooie contacten!

Meer weten over brandveiligheid? Neem contact op met Annebel.