ZRi

KC Op Zee feestelijk geopend

16 april 2024

  • actueel/1000003941_klein.jpg
  • actueel/1000003944_klein.jpg

Foto 2: van links naar rechts: Anita Barnhoorn (directeur Pinokkio), Marianka Guijt (directeur KC Op Zee), wethouder Dennis Salman en Eveline Driest (voorzitter College van Bestuur Sophia Scholen)

16 april 2024

Op maandag 15 april is het nieuwe schoolgebouw KC Op Zee in Noordwijk feestelijk geopend. Het onderwijsgebouw vormt samen met kinderopvang Pinokkio een dynamische plek voor kinderen van 0 - 12 jaar om te leren, spelen, ontmoeten en samen te werken. Onze adviseur Hans van Zanten was erbij.

Het ontwerp integreert de school in het zee- en duinlandschap met rustgevende ruimtes, goed gedoseerde lichtinval en een heel comfortabel binnenklimaat. En op het schoolplein zie je veel groen en natuurlijke materialen zoals hout en bamboe. De nieuwe school ziet er niet alleen mooi uit, het is ook een bijzonder innovatief en duurzaam gebouw dat bijna energieneutraal (BENG) is. Zo zijn er zonnepanelen, een warmtepomp op bodemwarmte en wordt regenwater op eigen terrein opgevangen via schelpenputten.

Gemeente Noordwijk, Sophia Scholen, de directeur en leerkrachten en de medewerkers van kinderopvang Pinokkio vertelden dat ze blij zijn met het resultaat en trots zijn op hun nieuwe kindcentrum.

Wij wensen de kinderen en medewerkers veel plezier in hun mooie en duurzame schoolgebouw.

ZRi is bij dit project betrokken als projectmanager en directievoerder. Het ontwerp is van Topos. De constructeur is IMd Raadgevende Ingenieurs, de installatieadviseur is Vintis en de bouwfysicus is Deerns. De uitvoerende partijen zijn R.A. van Leeuwen bouwbedrijf, Schulte & Lestraden en Roos en Doorn Elektra.

Lees meer over dit duurzame schoolgebouw: KC Op Zee Noordwijk.

Wilt u meer weten over onze dienst bouwmanagement? Neem dan contact op met Arnold Groeneveld.

Terug naar het nieuwsoverzicht >


  
  

PROJECTEN

Zoeken