ZRi

Uitbreiding RK basisschool Emmaüs in Voorhout

19 oktober 2023

  • id490/20231010_141648.jpg

19 oktober 2023

De RK Basisschool Emmaüs in Voorhout beleefde afgelopen week een feestelijk moment. Het oude bijgebouw is gerenoveerd en weer in gebruik bij de school. Daarmee zijn twee extra schoollokalen gecreëerd. Fenn, leerling van groep 7a, bedacht de naam; het bijgebouw heet vanaf nu Het Eiland.

Het bijgebouw was tot 2015 al in gebruik bij basisschool Emmaüs, onderdeel van Sophia Scholen. Daarna werd het bijgebouw tijdelijk in gebruik genomen door de Historische Kring Voorhout (HKV). Vanwege groei van het leerlingenaantal wilde Emmaüs de lokalen graag opnieuw in gebruik nemen. In samenwerking met de gemeente heeft HKV andere huisvesting gevonden.

ZRi was als bouwmanager verantwoordelijk voor de renovatie van beide lokalen. ZRi heeft ervoor gezorgd dat het gebouw op tijd, met ingang van schooljaar 2023-2024 gereed was en dat de lokalen geschikt zijn voor modern, eigentijds onderwijs. Een flinke uitdaging, aangezien het gebouw pas vanaf begin mei 2023 kon worden gerenoveerd.

Aansluitend is het hoofdgebouw op een aantal onderdelen vernieuwd. Zo werd een fraaie glazen wand in de speelzaal gezet. Ook kan de teamkamer weer als zodanig worden gebruikt. Afgelopen jaren vond daar noodgedwongen een klas onderdak.

Terug naar het nieuwsoverzicht >


  
  

PROJECTEN

Zoeken