ZRi

Welkom Alexandra bij ZRi

22 juni 2023

  • id466/20230608_103413 Alexandra 1.jpg

22 juni 2023

Op 1 mei 2023 is Alexandra Vontetsianou bij ons begonnen als adviseur bouwfysica en duurzaamheid. Welkom Alexandra!

Na een integrated master in civil engineering in Griekenland met een specialisatie in structureel design was ze opgeleid tot civiel ingenieur. Maar ze miste de kennis van gebouwconstructies. En dan met name wat je als engineer kunt doen, om gebouwen zo duurzaam mogelijk en voor de gebruikers veilig en zo comfortabel mogelijk te maken. Daarom is ze in Nederland de master building engineering aan de TU Delft gaan studeren. En toen was ze afgestudeerd en zocht een baan.

Ze zag de vacatures bij ZRi en stuurde haar cv met motivatie naar Anika. Binnen een dag was een afspraak geregeld. Ze heeft eerst een dag meegelopen om te proeven hoe het is om bij ZRi te werken. En daarna is ze gestart.

Wat spreekt je aan in bouwfysica?
Om mensen goed te laten functioneren en zich prettig te laten voelen is een fijne en veilige omgeving belangrijk. Het gaat hier dan om de omgeving ín een gebouw. Dat kan je creëren met bouwfysica door een goede daglichttoetreding en een goede akoestiek. Mensen met een goed gevoel zijn vaak gezond en hebben een goed welzijn. En dat heeft weer een positief effect op waar ze aan werken.

Wat doe je nu?
Ik maak verschillende berekeningen:

  • daglichtberekeningen,
  • BENG berekeningen,
  • akoestische berekeningen,
  • brandveiligheid berekeningen.

Die berekeningen maak ik voor allerlei soorten gebouwen, zoals voor woningen, maar ook voor kantoren.

Wat is je wens voor de toekomst?
Ik wil graag bijdragen aan duurzaamheid. Ik merk dat ik dat nu ook al doe. De integrale aanpak van ZRi, waarbij wij adviseren over de verschillende aspecten van bouwfysica, spreekt mij aan. Want ZRi behaalt met een integraal advies de beste resultaten. Er wordt voorkomen dat een heel goed advies op één van de aspecten afbreuk doet op een ander aspect.

Hoe vind je de werksfeer bij ZRi?
Erg prettig. Iedereen is heel voorkomend en benaderbaar. Dat was zelfs al zo op de uitprobeerdag. Het voelde echt als een warm welkom. Daarom ben ik blij dat ik bij ZRi mag werken.

En wat doe je buiten je werk?
Ik ga graag naar buiten, wandel graag. Het is belangrijk om je balans goed te houden. Ik houd van reizen, fitness, lezen en ik ben gestart met ukelele spelen. Tijdens het spelen zit je in een soort geconcentreerde bubbel. Dat is erg leuk, omdat het iets heel anders is dan bijvoorbeeld werken.

En je familie?
Die woont in Griekenland. Maar mijn 2 zussen zijn heel enthousiast door mijn verhalen. Wie weet komen ze ook naar Delft. 

Terug naar het nieuwsoverzicht >


  
  

PROJECTEN

Zoeken