ZRi

Museum Boijmans van Beuningen

5 mei 2020

  • Boijmans.jpg

5 mei 2020

ZRi gaat, in combinatie met Deerns, het bouwfysische ontwerp maken voor de restauratie en renovatie van Museum Boijmans van Beuningen. De commissie beoordeelde ons ingediende Plan van Aanpak als ‘Zeer goed’. Onze prioritering in de aanpak, waarbij de kunst op gelijk niveau staat als het gebouw, werd gewaardeerd, evenals onze aandacht voor duurzame oplossingen en voor circulair materiaalgebruik.

Het museum bestaat onder meer uit de monumentale gebouwen van de architecten Van der Steur (1935) en Bodon (1972). Deze gebouwen hebben grote architectonische en stedenbouwkundige waarde maar zijn verouderd op het gebied van bouwfysica en energiehuishouding. Het is voor ons een uitdaging de restauratie en renovatie zo uit te voeren dat de bouwfysische en energetische kwaliteit sterk wordt verbeterd, maar wel op een manier die volledig recht doet aan de kwaliteit en de museale functie.

Wij zijn blij en trots dit mooie project voor de gemeente Rotterdam en het Museum te mogen uitvoeren, samen met de gemeente Rotterdam, het Museum Boijmans van Beuningen en met Mecanoo als architect. Arjan Pleijsier (Deerns, bouwfysicus) en Koos Melse (ZRi, akoesticus) zullen zich volledig inzetten om dit mooie doel te realiseren!

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken