ZRi

''Nieuwbouw waar het moet en renovatie waar het kan''

12 mei 2021

  • KatjaEffting_noahh_CLV oplev_0620.jpg
  • KatjaEffting_noahh_CLV_3_5166.jpg
  • KatjaEffting_noahh_CLV_3_5035.jpg
  • KatjaEffting_noahh_CLV oplev_0447.jpg

12 mei 2021

De foto is van de centrale hal in het in 2020 opgeleverde schoolgebouw het Christelijk Lyceum Veenendaal. Bij het ontwerp zijn we uitgegaan van nieuwbouw waar het moet en renovatie waar het kan. Twee bestaande panden hebben we gerenoveerd en verbonden met een nieuw gebouw. Hiermee vormt de oude iconische gevel nu het ‘decor’ voor de nieuwbouw. Hergebruik, circulariteit en identiteit staan centraal in het ontwerp. Het gasloze gebouw is toekomstgericht en een bijna energie neutraal gebouw (BENG). De benodigde energie wordt zoveel mogelijk uit hernieuwbare bronnen gehaald, namelijk met luchtwarmtepompen en PV-panelen op het dak. Van de gesloopte delen wordt bijvoorbeeld het betongranulaat hergebruikt in de nieuwbouw.

Aan de hand van een 3D-simulatie hebben we het akoestische klimaat bepaald in de centrale hal, waardoor verschillende activiteiten in één ruimte kunnen plaatsvinden. Daarnaast hebben we een brandveiligheidsplan gemaakt om de veiligheid in deze grote ruimte en de rest van de school waarborgen.

ZRI is betrokken geweest als adviseur over energiezuinigheid, bouwfysica, akoestiek en brand­veiligheid.

Bekijk hier de volledige informatie over het Christelijk Lyseum Veenendaal: https://www.zri.nl/chritelijk-lyceum-veenendaal

Foto's: Katja Effting

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken