ZRi

Renovatie De Goudse Waarden gasloos en BENG!

2 juni 2021

  • Gortemaker Algra Feenstra Architecten 0.jpg
  • IMG_7594.jpg
  • IMG_7598.jpg
  • IMG_7591.jpg

2 juni 2021

De foto is van de brede Christelijke Scholengemeenschap voor praktijkonderwijs tot en met gymnasium De Goudse Waarden (DGW). Er is zorgvuldig gekeken naar de keuze tussen renovatie en nieuwbouw. Uiteindelijk is ervoor gekozen om het bestaande schoolgebouw volledig te renoveren en aan te passen aan BENG-niveau. Inmiddels is er gestart met de leegsloop tot het casco van het schoolgebouw.

De bouwdelen zijn van verschillende leeftijden (1960, 1969 en 2002), dat maakt het verduurzamen van het gebouw binnen de mogelijkheden van de bestaande constructie tot een uitdagende opgave. Ook circulariteit is een doelstelling: behalve het hergebruik van het casco worden tevens de houten plafonds hergebruikt. Hiernaast is ook het brandveiligheidsconcept van het bestaande schoolgebouw volledig herzien, zodat het voldoet aan de nieuwbouweisen van het bouwbesluit.

ZRi verzorgt niet alleen voor deskundig advies over bouwfysica en bouwtechniek, maar verzorgt ook het integrale bouwmanagement, de aanbestedingsbegeleiding en de directievoering van de sloopwerkzaamheden.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken