ZRi

Circulariteit in het bouwproces

23 februari 2022

  • LinkedIn bericht.png

23 februari 2022

The more the merrier.. niet één, maar twee nieuwe afstudeerders in huize ZRi! Michelle Sleebe en Eden van Toor zijn deze maand gezamenlijk gestart met hun afstudeertraject. Beiden volgen de opleiding Bouwkunde aan de Haagse Hogeschool en worden bij ZRi begeleid door Arnold Groeneveld en Hans van Zanten. Benieuwd naar wat ze precies gaan doen? Dat lees je hieronder:

Hallo Michelle! Michelle is geen nieuw gezicht voor ons, want ze is al een tijdje werkzaam bij ZRi. Gestart in 2020 als stagiaire in het derde jaar van haar studie en daarna een betrouwbare kracht als werkstudent. Inmiddels een jaar later en het volgende traject, haar afstuderen! Michelle vertelt ons meer:
"Ik zit momenteel in mijn laatste jaar van de opleiding HBO Bouwkunde op de HHS. Tijdens mijn afstudeerstage houd ik me bezig met de vraag hoe een projectmanager diensten en werken circulair kan aanbesteden, met als doel marktpartijen te stimuleren circulariteit toe te passen in de utiliteitsbouw. Op dit moment wordt circulariteit wel benoemd, maar vaak niet meegenomen als eis of (selectie)criterium.
Daarbij onderzoek ik verschillende aspecten van circulariteit, zoals: wat is de huidige regelgeving, welke aanbestedingsprocedure biedt de meeste ruimte voor circulariteit en hoe worden de (selectie)criteria opgesteld voorbereidend op de visie van de overheid om in 2050 geheel circulair te zijn”.

Welkom Eden! Leuk dat je bij ons komt afstuderen! Vertel ons meer over je onderzoek: “Ik zit momenteel ook in mijn laatste jaar van de opleiding HBO Bouwkunde op de HHS. Tijdens mijn afstudeerstage onderzoek ik hoe een projectmanager circulariteit kan behouden na de aanbesteding, met als doel het hergebruiken van (niet) nieuwe materialen. De bouw is verantwoordelijk voor het grootste aandeel van de afvalstroom in de Nederlandse economie. Tegelijkertijd drukt de productie van nieuw bouwmateriaal zwaar op het milieu. Met het hergebruiken van materialen en/of elementen en demontabel bouwen kan het milieu worden gespaard. De bouw heeft zoveel facetten, dat bedrijven, bestuurders en gemeenten met veel strategieën aan de slag kunnen om de bouw meer circulair te maken. Mijn onderzoek draagt bij aan de vraag hoe deze partijen deze ambities kunnen blijven handhaven d.m.v. projectmanagement”.

Wij wensen Michelle en Eden veel succes en vooral veel plezier tijdens hun afstudeerstage. We gaan er samen een leuke en leerzame periode van maken met natuurlijk een geweldig eindresultaat!

Ben jij of ken jij iemand die een stage- of afstudeerplek zoekt op het gebied van aanbesteden & contracteren, bouwfysica of bouwmanagement? Bij ZRi zijn er genoeg mogelijkheden voor studenten om zich verder te ontwikkelen. Bekijk onze website of stuur ons een berichtje!

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken