ZRi

Start bouw onderwijscentrum Rijksuniversiteit Groningen

22 maart 2022

  • RUG2.jpg
  • RUG1.jpg

22 maart 2022

Afgelopen vrijdag is de start van de bouw van het nieuwe onderwijscentrum van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG gevierd! Een mooi moment, waar ook de naam van het onderwijscentrum werd onthuld. Het onderwijscentrum wordt vernoemd naar de Groningse verzetsstrijder en geneeskundestudent Anda Kerkhoven.

Het Anda Kerkhoven Centre is onderdeel van de Healthy Ageing Campus, waar onderwijs en onderzoek samenkomen. Het gebouw fungeert als nieuw entreegebouw voor de campus vanuit de binnenstad van Groningen en bevat onder andere collegezalen en projectruimten van verschillende afmetingen, een studielandschap, een food court en een overdekte fietsenstalling. Er komen bovendien flexwerkplekken waarvan docenten tussen lesuren gebruik kunnen maken. In het onderwijscentrum is ruimte voor zo’n 2.000 medewerkers en studenten.

ZRi heeft voor de Rijksuniversiteit Groningen alle aanbestedingen begeleidt; in 2019 de aanbestedingen van de ontwerpopdrachten en in 2021 die van het bouwteam- en de uitvoeringsopdracht. Zowel voor de aanbesteding van de architectuur- als het bouwteam- en de uitvoeringsopdracht is voor een concurrentiegerichte dialoog gekozen. Die procedure stelde de RUG én de marktpartijen in staat om reeds in de aanbesteding het gesprek met elkaar aan te gaan. Beter aanbesteden, beter communiceren met succes in de praktijk gebracht!

Het ontwerpteam bestaat uit Kaan Architecten, Sweegers en De Bruijn, abtWassenaar en Peutz. De uitvoering is in handen van Hegeman B.V. Nijverdal en De Groot Installatiegroep. Het ontwerp van de openbare ruimte wordt gemaakt door Felixx Landscape Architects & Planners.

Het Anda Kerkhoven Centre wordt naar verwachting eind 2023 opgeleverd.

Bent u benieuwd naar meer of heeft u misschien zelf behoefte aan advies op het gebied van huisvestigingsvraagstukken? Vraag het aan onze adviseur Arnold Groeneveld!

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken