ZRi

Gunning bouwfysica opdracht Bonhoeffer College Enschede

19 mei 2022

  • 210706-Bonhoeffer_TM_05-A.jpg
  • 210706-Bonhoeffer_TM_07-A.jpg
  • 210706-Bonhoeffer_TM_08_001.png

19 mei 2022

Feest! Na een meervoudige onderhandse aanbesteding is ZRi geselecteerd als bouwfysisch adviseur voor de nieuw- en verbouw van het Bonhoeffer College in Enschede. In opdracht van Stichting Carmel College gaan we de komende periode aan de slag met werkzaamheden op het gebied van bouwfysica-, akoestiek en brandveiligheid. 
We zijn trots op de positieve beoordeling van de commissie, waaruit blijkt dat we ons goed in de opgave en visie van het Bonhoeffer College hebben ingeleefd.

Het Bonhoeffer College in Enschede is een brede scholengemeenschap in het voortgezet onderwijs en biedt onderwijs aan circa 4.100 leerlingen.
Hun vraag? Het realiseren van het uitwerken van een ontwerp voor de nieuw- en verbouw van het schoolgebouw met daarnaast nog drie gymzalen.
Onze taak? Een kwalitatief goed en comfortabel gebouw realiseren met behoud van de cultuurhistorische waarde. De nieuwbouw sluit aan op een deel van het huidige gebouw, met veel daglicht en zicht naar buiten.

Architect LIAG heeft een heldere visie: toekomstbestendig, verbindend, compact en duurzaam. Daarbij maken zij gebruik van natuurlijke materialen. Duurzaamheid staat ook bij ZRi hoog in het vaandel. We gaan in ons advies daarom uit van het bestaande gebouw met de kwaliteit van nieuwbouw. Uiteraard met aandacht voor comfort, weinig materiaalgebruik en een goede thermische schil.

We gaan de komende periode aan de slag met het uitwerken van het ontwerp. We kijken uit naar een succesvolle en plezierige samenwerking met de betrokken partijen. Meer informatie over dit project? Vraag het Anika Haak!

In samenwerking met Stichting Carmel College | Bonhoeffer College | ICS Adviseurs | LIAG Architecten | Vintis

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken