ZRi

BENG kennis opgefrist

2 juni 2022

  • Jorinde en Jelmer BENG gecertificeerd LinkedIn.jpg

2 juni 2022

Vorige maand hebben onze adviseurs Jorinde Bijpost en Jelmer Niesten met succes hun BENG-kennis opgefrist. Met een BENG-certificaat zijn ze gekwalificeerd om advies te geven over de energieprestatie van gebouwen. Hierbij adviseren ze over het minimaliseren van de energiebehoefte en het primaire energieverbruik, alsmede het vergroten van het aandeel hernieuwbare energie van gebouwen. Dit geldt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Jorinde en Jelmer hebben bij de cursus ervaringen uitgewisseld én gehoord welke onderdelen van de methodiek verbeterd zijn.

Jorinde vertelt: “Ik vond het leukst van de opfriscursus om inzichten en ervaringen van de afgelopen periode te delen met de andere adviseurs. Je merkt dan dat bij zo’n nieuwe rekenmethodiek na 1,5 jaar nog steeds een aantal zaken onduidelijk zijn, maar dat er ook onderdelen zijn die steeds meer inhoud krijgen en beter in de methodiek worden opgenomen.”

Jelmer vertelt: “Mijn ‘o ja-moment’ beleefde ik bij de uitleg over kwaliteitsverklaringen voor installaties waar net een iets ander type wordt toegepast. Wat mag je bijvoorbeeld wel en niet invullen in de berekening voor een warmtepomp met een boiler van 100 liter, die alleen een certificaat heeft voor de variant met een boiler van 300 liter?
Ook heb ik iets nieuws geleerd over de methodiek voor het invoeren van glasdeuren, omdat die is aangepast.”

Naast Jorinde en Jelmer hebben wij met collega Tessa Rouwenhorst voldoende gecertificeerde BENG-adviseurs in huis met de allerlaatste kennis van zaken om u van A tot Z kunnen ondersteunen op dat gebied.

Heeft u vragen over BENG? Iemand die meewerkt en meedenkt bij grote projecten? Dan bent u bij ZRi aan het juiste adres. Wij hebben de tools in huis om voor een duurzaam project te zorgen én uw project van een BENG-berekening te voorzien! Neem contact op met een van onze BENG-adviseurs.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken