ZRi

Nationale Klimaatweek bij ZRi

1 november 2022

  • afbeelding nationale klimaatweek.jpg

1 november 2022

Duurzaamheid is niet meer weg te denken. In ons werk, maar ook thuis. Maar kunnen we nog meer doen? Natuurlijk kan dat, en dat moet ook.

Tijdens de Nationale Klimaatweek 2022 start ZRi met haar eigen duurzaamheidschallenge. Aan de hand van een maandelijks thema nemen we ons eigen gedrag onder de loep en nemen we maatregelen om zelf nog duurzamer te zijn.

Duurzaamheidsenquête
Als nulmeting voor de duurzaamheidschallenge hebben we een duurzaamheidsenquête gehouden. Daarin werden aan alle ZRi medewerkers vragen gesteld als:
-     met welk vervoer kom je naar kantoor?
-     hoe vaak vlieg je dit jaar?
-     koop je nieuwe kleding, tweedehands, maak je het zelf?
-     wat heb je gedaan om je huis te isoleren?
Nog voordat de duurzaamheidchallenge van start ging had dit impact. De ene collega komt nu vaker met de fiets naar kantoor. Een andere beseft dat ze inderdaad tweedehandskleding draagt. Van vriendinnen of dochter. En dat dat ook al bijdraagt aan een beter milieu.

Gedragsverandering: doe het nu echt
Met de duurzaamheidschallenge gaan we ingesleten gedrag veranderen. Per thema leggen we ruimte voor verbetering bloot en laten we zien hoe het ook en beter kan. Dan helpt het om ervaringen uit te wisselen en te zien hoe het iemand bevalt die dicht bij je staat. Dan blijk opeens dat je ook heel goed boodschappen kunt kopen zonder verpakkingsmateriaal, of je haar kunt wassen met een shampoo-bar. En dat is het doel. Want zo krijgen we nieuwe inzichten, wat weer leidt tot nieuwe gewoontes. Immers, goed voorbeeld doet goed volgen. En ervaring helpt verandering.

Ondertussen werken we natuurlijk onverminderd hard aan onze projecten, om die ook zo duurzaam mogelijk te maken. Lijkt het jou ook gaaf om aan projecten te werken die het verschil maken? Te werken in een team dat ook voor zichzelf de duurzame lat steeds hoger legt? Neem dan contact op met Anika Haak.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken