ZRi

Uitbreiding Andreasschool Voorhout

8 december 2022

  • UitbreidingAndreas202211 1 KOW architecten.jpg

8 december 2022

Vier nieuwe lokalen en een nieuw leerplein rijker! In oktober 2022 is de uitbreiding van de Andreasschool in Voorhout opgeleverd. Tijdens de opening waren Omar Ramadan, bestuurder Sophia Stichting, en Kina Groenewoud, directeur van de  Andreasschool, aanwezig en knipte wethouder Elsbeth Koek het lint door.

Toekomstbestendig ontwerp
In 2014 is het schoolgebouw voor de Andreasschool toekomstbestendig ontworpen en daarmee constructief voorbereid op een uitbreiding. Het schoolgebouw bood met 11 lokalen voldoende ruimte aan ca. 275 kinderen, een BSO en kinderopvang. Inmiddels is het aantal leerlingen gestegen, waardoor het oorspronkelijke gebouw te klein was geworden en de leerlingen deels werden opgevangen op een clusterlocatie. De uitbreiding met 4 lokalen en een leerplein is nu gerealiseerd. “Ik ben zo trots als een pauw. Wat zijn we blij om weer samen met alle groepen op één locatie te zijn.” Aldus Kina Groenewoud.

ZRi als huisvestingsadviseur, bouwmanager en adviseur bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid
ZRi is namens Sophia Scholen als huisvestingsadviseur en bouwmanager betrokken geweest. Zo hebben wij de aanbestedingen voor het ontwerpteam en de uitvoeringswerkzaamheden gedaan. Ook hebben wij advies-op-maat gegeven bij uitdagende factoren tijdens het project, zoals bijvoorbeeld fors stijgende bouwprijzen. Daarnaast was ZRi betrokken als bouwfysisch-, akoestisch- en brandveiligheidsadviseur.

Benieuwd naar meer informatie over dit project? Vraag het aan Gijsbert van Langeveld of Anika Haak.

Dit project is gerealiseerd in een fijne samenwerking met HLTsamen, Sophia Scholen, KOW architecten, Fore Installatie Adviseurs, Constructiebureau Bogaards, Interplan Bouwsupport B.V. en Bouwbedrijf Huurman Leiden B.V.  

Foto: KOW Architecten

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken