ZRi

Gunning bouwfysicaopdracht IKC Geldermalsen

31 januari 2023

  • Foto huidige bassischool.jpg

31 januari 2023

Met trots kunnen we melden dat ZRi geselecteerd is als bouwfysisch adviseur voor de nieuwbouw van IKC Geldermalsen! In opdracht van de gemeente West Betuwe gaan we aan de slag met werkzaamheden op het gebied van bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.

Geldermalsen krijgt een nieuw integraal kindcentrum dat huisvesting biedt aan twee basisscholen, een kinderopvang en een gymzaal. Voor de scholen en kinderopvang een spannende exercitie, omdat de huisvesting van de scholen en opvang voor het eerst onder één dak plaatsvindt.
Begin deze maand waren de eerste ontwerpen klaar. Belangrijk hierbij zijn de veiligheid en verkeersituatie rondom het nieuwe gebouw. Ook ouders en omwonenden worden bij dit proces betrokken. Zo is er in januari een informatiebijeenkomst geweest. Tijdens deze bijeenkomst haalden de scholen, opvang en gemeente input op en gingen ze in gesprek over het nieuwe ontwerp.

Verduurzaming en binnenklimaat
Waar gaan wij ons op focussen in dit project? Het uitgangspunt is een duurzaam gebouw met een goed binnenklimaat. Zo komt een goed binnenklimaat de kwaliteit van het onderwijs ten goede. Dit vertaalt zich onder andere in goede ventilatie, veel daglicht en het gebruik van natuurlijke materialen. Een opgave waar wij veel ervaring mee hebben en ons uiteraard voor inzetten! Zo realiseren we een kwalitatief goed en comfortabel gebouw.

We zijn blij een bijdrage te leveren aan dit mooie project. We kijken uit naar een plezierige samenwerking met de betrokken partijen: de gemeente West Betuwe, Christelijk Basisonderwijs Oranje Nassau, Jan Harmenshof, Chapeau Kinderwerk, ARCHITECTENZAAK., Klictet, Van de Laar en HEVO.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken