ZRi

Jari Fumagalli geslaagd!

2 februari 2023

  • 20230126_104441 Jari zijn werkplek.jpg
  • 20230120_120336 Jari afstudeer presentatie bij ZRI.jpg

2 februari 2023

Jari Fumagalli is bij ons afgestudeerd voor zijn opleiding Bouwkunde aan de Haagse Hogeschool.
Van harte gefeliciteerd, Jari!

Waarom heb je voor ZRi als afstudeerbedrijf gekozen?
“Ik zocht een klein bedrijf, omdat ik verwachtte dat je dan makkelijker wordt opgenomen in het team. Je kunt makkelijk naar iemand toelopen en ze aanspreken. Bovendien wilde ik op het vakgebied bouwfysica afstuderen. Bij ZRi kwam dit allemaal mooi samen.”

Is het afstuderen bij ZRi bevallen?
“Ja, het was fijn. ZRi is een wat kleiner bedrijf en ik had direct het gevoel erbij te horen, omdat er bij ZRi gemeenschappelijk wordt geluncht. En na de lunch gingen we naar buiten om te wandelen. Tenminste als het niet regende. Op die manier hoor je heel veel, niet alleen over bouwfysica, maar ook zaken die bij aanbesteden & contracteren en bouwmanagement spelen, hun andere expertise. En ik zat in de teamruimte met adviseurs bouwfysica. Ik hoorde wat ze aan de telefoon bespraken. Dat vond ik ook interessant, omdat ik zo meer inzicht en inhoud kreeg over het vakgebied.“

Wil je iets vertellen over je afstudeeropdracht?
“Ik had als afstudeeropdracht: ‘Hoe kan het betere gebruik van BIM software voor de daglichtfactor het rekenproces versnellen?’ Daarvoor ben ik begonnen met te kijken wat het onderwerp precies is. Ik heb literatuur bestudeerd en interviews gehouden om het probleem te kaderen. Zo wilde ik erachter komen waar ik naar moet kijken bij de software voor daglichtberekeningen. Ik heb 13 softwarepakketten voor daglichtberekeningen gevonden. Die heb ik getoetst op de eisen. Dat leverde in eerste instantie 3 softwarepakketten op. En daarvan heb ik voor ZRi uiteindelijk  geadviseerd om in de toekomst LightStanza te gaan gebruiken.” Meer lezen over het onderzoek? Zie afstudeeronderzoek rekentool daglichtfactor.

Wat ga je nu doen?
“Eerst op vakantie. Daarna doorstuderen aan de TU Delft of TU Eindhoven. Bouwfysica heeft mijn interesse. Ik ga uitzoeken welke studierichting ik precies wil.” Zien we je in de toekomst als bouwfysisch adviseur? “Misschien wel. Dat ga ik uitzoeken.”

Wat raad je andere afstudeerders aan, met jouw ervaring nu?
“Zoek echt iets wat bij je past. Welke sector je wilt werken. Neem de tijd om te praten met de mensen om je heen om een beter beeld te krijgen van werken in die sector.”

We zijn blij met het resultaat van Jari’s onderzoek en hebben hem gevraagd een handleiding en een filmpje te maken voor het gebruik van LightStanza.
Dankjewel Jari en veel succes met je toekomstige studie.

Wil je meer weten over afstudeermogelijkheden bij ZRi? Voor aanbesteden & contracteren, bouwfysica & bouwtechniek of bouwmanagement? Vraag het Anika Haak.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken