ZRi

Groei en ontwikkeling: Jesse Bakker volgt de opleiding Milieugeluid

21 februari 2023

  • JBA.jpg

21 februari 2023

Bij ZRi vinden we het belangrijk om de groei en ontwikkeling van onze medewerkers te stimuleren. Daarom is Jesse Bakker dit jaar gestart met de opleiding Milieugeluid, verzorgd door PAO Techniek en Management en Stichting Kennisoverdracht Bouwfysica (SKB). We spraken Jesse over zijn drijfveren en zijn ervaring tot nu toe: 

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
“Bouwen op locaties met een hoge geluidbelasting is geen uitzondering meer. Ook het bouwen met lichtere constructies, zoals houtbouw, brengt nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van interne geluidisolatie. Geluid is een verschijnsel dat zowel technisch als subjectief is. Ik wil mij verdiepen in het vak akoestiek, omdat mijn interesse daar ligt. Ik vind het leuk om bezig te zijn met rekenen en advies geven over geluid in en om gebouwen.”

Welke onderwerpen komen aan bod?
“De opleiding gaat in op de fundamenten van de akoestiek, relevante wetgeving en praktische methoden om de akoestiek te verbeteren en geluidsoverlast te verminderen. Belangrijke thema’s zijn industrie- en verkeerslawaai, geluidhinder, geluidisolatie en installatiegeluid. Bijvoorbeeld gehoor en geluidhinder: hoe ervaren mensen geluid en hoe subjectief is dit?

Naast de theorie bevat de opleiding ook practica, want we gaan meten in een laboratorium voor akoestiek en bezoeken de dode kamer en nagalmkamer van de TU Delft.”

Wat heb je tot nu toe al geleerd?
“Hoe in de toekomstige Omgevingswet omgegaan wordt met geluid. De hele structuur gaat op de schop en door decentralisatie wordt er straks veel meer op gemeentelijk niveau gereguleerd. Daarbij is er ook meer beleidsvrijheid voor bijvoorbeeld afwijkende geluidsvoorschriften.”

Akoestische uitdagingen?
Na afronding van de opleiding ontvangt Jesse een CPION-geregistreerd diploma. Onze collega’s Jelmer en Jorinde zijn al in het bezit van dit diploma. Bent u op zoek naar akoestisch advies? Geen zorgen, wij hebben meerdere deskundige adviseurs in huis! Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken