ZRi

Onze nieuwe collega, Xiao Guang Pan als adviseur bouwfysica en duurzaamheid

9 november 2023

  • 20231107_133842.jpg

9 november 2023

We zijn blij om Xiao Guang Pan voor te stellen als nieuwe adviseur bouwfysica en duurzaamheid bij ZRi. Xiao Guang heeft de bachelor Bouwkunde aan De Haagse Hogeschool (De HHs) en de master Architecture, Urbanism and Building Sciences aan de TU Delft afgerond.

Bouwfysica en duurzaamheid
Zijn interesse in bouwfysica en duurzaamheid is gewekt tijdens hoorcolleges op De HHs. Tijdens zijn opleiding heeft hij  interessante hoorcolleges over bouwfysica en duurzaamheid gevolgd en binnen de master opleiding vakken gekozen die aansloten op die interesse. Binnen zijn masteropleiding stond hij voor een grote uitdaging tijdens het project “MEGA”; een omvangrijk utiliteitsproject met diverse gebruiksfuncties, variërend van woningen tot kantoren en industrie. Het ontwerp voldeed oorspronkelijk niet aan de eisen voor daglichttoetreding en dit vereiste ingrijpende maatregelen. Hij is trots op zijn geadviseerde oplossing; een atrium. Dat was niet alleen een gouden greep om aan de daglichteisen te voldoen, deze maatregel paste ook feilloos in het architectonisch ontwerp en had minimale constructieve invloed op het gebouw. Onder medestudenten stond hij al bekend als een bron van kennis op het gebied van bouwfysica en duurzaamheidsvraagstukken.

ZRi als werkgever
Nadat hij zijn opleiding had afgerond ging hij op zoek naar een baan. Wat doe je dan? Op zoek gaan naar een vacature voor de positie van ‘bouwfysica adviseur’. Die was snel gevonden met de vacature van ZRi. Zijn belangstelling en interesse sloten naadloos aan bij wat ZRi doet. Niet alleen op inhoud, maar ook het feit dat ZRi advies geeft aan verschillende soorten utiliteitsbouw, i.p.v. alleen woningbouw sprak erg aan. De utiliteitsprojecten vragen telkens een nieuwe kijk op bouwfysica en duurzaamheid. Elk project heeft een uitdaging, omdat geen enkel project hetzelfde is. Ik vraag mezelf steeds af: “hoe past mijn advies in het ontwerp en hoe komen we tot een geïntegreerd advies, samen met de architect, constructeur en installateur binnen de kaders van het ontwerp en wensen van de opdrachtgever.”
Na één gesprek was al duidelijk dat Xiao Guang goed bij ZRi past en op 25 september 2023 is hij gestart bij ZRi.

De eerste maand
“ZRi is een klein bedrijf. Dat vind ik prettig. Je ziet elkaar elke dag, collega’s zijn erg behulpzaam, geven antwoord op vragen en geven feedback op mijn werk. Ik maak berekeningen en simulaties voor brandveiligheid, daglicht en BENG. In de toekomst komen daar geluidberekeningen bij. Daarmee komen bijna alle bouwfysica aspecten aan bod. Elk project doet een beroep op mijn creativiteit en kennis. Mijn collega’s begeleiden me.
Ik voel me hier nu al thuis. Ik kan mijn theoretische kennis vanuit mijn opleiding in praktijk brengen. Zo kan ik mezelf ontwikkelen tot een ervaren adviseur.”

We zijn trots dat we Xiao Guang in ons team hebben. 

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken