ZRi

Help: Mijn gymleraar wordt doof

6 februari 2020

  • Brede School Nassaupark Lisse1.jpg

6 februari 2020

Dat akoestiek nog steeds een belangrijk aandachtspunt is voor sport- en gymzalen werd deze week weer door het Jeugdjournaal besproken. In hun uitzending van afgelopen dinsdag werd aandacht besteed aan de geluidniveaus in gymzalen. Docenten kunnen hier op termijn blijvende gehoorschade, zoals tinnitus, aan overhouden.

Deze problemen kennen wij helaas maar al te goed. De problemen worden veroorzaakt doordat onvoldoende geluidabsorptie aanwezig is in deze sportzalen. Sinds een aantal jaar bestaan richtlijnen van de KVLO en het NOC*NSF waarin de benodigde hoeveelheid absorptie (door een eis aan de ‘nagalmtijd’) voor sport- en gymzalen wordt voorgeschreven. Door deze richtlijnen te volgen ontstaan in de praktijk zalen met een aangename akoestiek waar de kans op klachten en gehoorschade is geminimaliseerd.

Met behulp van deze richtlijnen en onze uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van ruimte-akoestiek in gymzalen kunnen wij u helpen om de akoestiek in uw sport- of gymzaal te verbeteren. Voor zowel nieuwe als bestaande zalen kunnen wij op basis van onze rekenmodellen bepalen hoeveel geluidabsorptie, zoals bijvoorbeeld wandpanelen, moet worden aangebracht. Nadat de geluidabsorptie is aangebracht voeren wij een controlemeting uit, om zeker te weten dat de akoestiek goed is.

Benieuwd geworden naar hoe een 'stille' sport- of gymzaal klinkt en eruit kan zien? Klik dan door naar of ga eens luisteren in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag of de MFC Brede school Rockanje! Wij helpen u graag verder om de ruimte-akoestiek in uw sport- of gymzaal te verbeteren!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken