ZRi

Jasmijn Peters van stagiaire naar werkstudent bij ZRi

24 januari 2023

  • 20230120_103516 werkplek Jasmijn.jpg
  • 20230120_103431 Jasmijn en zolder.jpg

24 januari 2023

Even een half jaartje terug in de tijd. Jasmijn Peters, student Bouwkunde aan de Haagse Hogeschool start in september 2022 met een meeloop-stage bij ZRi.

Hoe ben je bij ZRi terecht gekomen?
“Mijn mentor had ZRi als stagebedrijf voorgedragen. Er waren ook andere stagebedrijven, maar die hadden maar 1 bouwfysische discipline waarin ik ervaring kon opdoen. Bij ZRi doe je alles: akoestiek, duurzaamheid, bouwfysica en brandveiligheid. Ik volgde op de Haagse Hogeschool het vak ‘Comfort & Milieu’ van Bouwkunde. Daar werden alle aspecten van de bouwfysica besproken. En dat vak heb ik met veel plezier gevolgd. Ik houd van berekeningen maken én het gaat over duurzaamheid. Je ziet veel berichten over regelgeving. Paris-proof vind ik interessant. Wat komt erbij kijken en hoe kan ik, met mijn kleine bijdrage op het grote speelveld, de bouw verbeteren?
Ik zocht een stage waarin ik kon uitzoeken of bouwfysica echt het vakgebied is waarin ik verder wil. En dat kan bij ZRi.”

Hoe is je stage bij ZRi bevallen?
“Heel goed. In het begin van mijn stage ben ik goed ontvangen en werd er nog niet zoveel van me verwacht. Dat vond ik prettig, want ik was bang dat het werkleven best zwaar zou zijn. Maar werken is echt heel leuk. Het gaat me makkelijker af, dan van tevoren gedacht, na er even ‘inkomen’. ZRi is een dynamisch adviesbureau met een jong team en relatief veel vrouwen. Ongeveer de helft van de adviseurs en bouwfysici is vrouw, en dat merk je aan de sfeer op kantoor. Bovendien heb ik samengewerkt met medewerkers die ook de Haagse Hogeschool hebben gedaan. Zij hebben me tips gegeven over wat me nog te wachten staat in mijn opleiding.”

Wat deed je bij ZRi?
“Bouwfysica op school is één vak en wordt heel erg op basisniveau gegeven. Bij ZRi ben ik dagelijks met bouwfysica bezig. Ik ging mee naar overleggen met opdrachtgevers, of werd meegevraagd voor geluidmetingen. Ik heb berekeningen gemaakt voor akoestiek, brandveiligheid, bouwfysica en duurzaamheid. Die werden natuurlijk goed gecontroleerd en met mij besproken, zodat ik veel heb geleerd. En ik heb heel veel vragen gesteld. Ik zat in een teamruimte tussen de medewerkers. Dat maakte het makkelijk om vragen te stellen en direct antwoord te krijgen. De ZRi medewerkers vinden hun werk echt leuk en willen graag hun kennis en ervaring met je delen. Ik merkte dat ik steeds meer kennis kreeg en minder vragen hoefde te stellen. Ik mocht na verloop van tijd ook zelfstandiger werken en zelfs voorstellen doen voor adviezen om aan de bouwfysische eisen te voldoen. Blijkbaar was het goed wat ik deed.”

Van stagiaire naar werkstudent
Wat was je opdracht van school? “Voor school heb ik een stage reflectieverslag, een bedrijfsanalyse en een verslag over een beroepsproduct gemaakt. In mijn geval een BENG-berekening voor een project. Ik heb mijn assessment gehad en mijn stage met een 8 afgesloten.”
Zijn je verwachtingen voor de stage uitgekomen? “Jazeker! Ik weet zeker dat ik in de bouwfysica verder wil.

Én je blijft bij ons werken als werkstudent voor 1 dag per week. Ja, ZRi heeft me gevraagd om betrokken te blijven. Dat ga ik doen. En nu snel mijn opleiding afmaken natuurlijk.”

Heb je tips voor studenten die een stage of afstudeerplek zoeken?
“Kijk goed op LinkedIn wat er allemaal is aan stagemogelijkheden. Ik heb op bouwfysica gezocht. Welke bedrijven hebben functies op het gebied van bouwfysica en zoeken stagiaires. Vraag je mentor waarnaar jíj moet zoeken. Ik heb contact opgenomen en binnen een week had ik een gesprek. Zij vroegen wat mijn interesses waren en waarom ik ervaring wilde opdoen met bouwfysica. Twee dagen na dat gesprek had ik een stageplek!”

We zijn blij met Jasmijn als nieuwe collega en wensen haar veel succes met het afronden van haar studie.

Meer weten?
Wil je ook stagelopen of afstuderen bij ZRi of weten wat de mogelijkheden zijn op bouwfysisch gebied, of op het gebied van bouwmanagement, aanbesteden en contracteren?
Neem dan contact op met Anika Haak of neem een kijkje op onze site.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken