ZRi

ZRi naar Londen

26 juni 2023

  • IMG_20230616_115912 big ben bijgesneden.jpg
  • Roltrap ingezoomd1.jpg
  • 20230617_105634 Modern Tate1.jpg
  • DSC04521 uitzicht  op Canary Wharf1.jpg

26 juni 2023

Genieten van moderne architectuur in de City of flaneren langs de Theems. De medewerkers van ZRi hebben half juni een gezamenlijk driedaags bezoek gebracht aan het hart van Londen.

Het hoort bij de traditie van ZRi om ééns in de vijf jaar met alle medewerkers een uitstapje te doen. Deze keer naar Londen om het dertig jarig bestaan van het bedrijf te vieren. ZRi bestaat al 32 jaar, maar de coronapandemie gooide eerder roet in het eten. Voor ZRi telt de persoonlijke ontmoeting, want het team maakt het bureau.

Eerste dag rondje Westminster en Canary Wharf
Onder leiding van een gids wandelen we naar het centrum van Londen. Op de eerste dag langs Buckingham Palace, the Mall, the Big Ben en daarna met de boot naar Canary Wharf met de iconische kantoren van banken en verzekeraars in het financiële hart van Europa. Langs moderne en oude gebouwen, de één nog hoger dan de ander. De gids legt uit dat tot de zestiger jaren van de vorige eeuw gebouwen in Londen nooit hoger mochten zijn dan de 108 meter hoge St. Paul’s Cathedral, maar dat de stad tegenwoordig veel hogere wolkenkrabbers geen probleem vindt. The Shard, een verticale stad van in totaal 87 verdiepingen en een hoogte van meer dan driehonderd meter, maakt indruk.

Tweede dag langs de Theems en Tower of London
Op de tweede dag gaan we opnieuw op pad. Langs het Tate Modern, een van de belangrijkste musea voor moderne kunst ter wereld, dat sinds de eeuwwisseling gevestigd is in het imposante Bankside Power Station. De bakstenen gevel van de uitbreiding uit 2016 kan veel duiven een schuilplek bieden, merkt een van onze bouwfysica adviseurs op. Een gids leidt ons langs de levendige oevers van de Theems en de Tower of London, het middeleeuwse kasteel in het oudste deel van de City of London.

Wandelen is een manier om meer te zien van de stad en een manier om elkaar op een meer persoonlijke manier te ontmoeten. Tussen de wandelingen door was er alle ruimte om te shoppen, met elkaar te eten, te kletsen en tot in de kleine uurtjes met elkaar te dansen en te genieten van het stadse leven. En om over iets anders te praten dan bouwregelgeving, aanbestedingsvormen of projectmanagement.

Duurzaam
ZRi levert graag een bijdrage aan duurzame gebouwen in een duurzame omgeving. Duurzaam handelen betekent ook dat we voor dit uitstapje niet met het vliegtuig, maar met de trein hebben gereisd. Met de Eurostar hadden we een fijne, voorspoedige reis.

Wil jij ook deel uitmaken van ons team? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Bekijk onze vacaturepagina en neem contact met ons op.
Wie weet ben jij bij ons volgende bedrijfsuitje aanwezig?

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken