ZRi

Bouw Onderwijs- en Cultuurcomplex Den Haag halverwege

9 april 2019

  • Onderwijs en Cultuurcomplex Den Haag 2.jpg

9 april 2019

De bouw van het Onderwijs- en Cultuurcomplex in het Haagse Spuikwartier is halverwege. Hier bouwt de combinatie Cadanz (Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw) aan een modern onderkomen voor het Residentie Orkest, het Nederlands Danstheater, het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Dans- en Muziekcentrum. Het ontwerp is van Noahh en Jo Coenen architect and urbanist.

Op de foto, die vandaag is gemaakt, zijn de contouren van het OCC met de karakteristieke kolommen goed zichtbaar. Het OCC wordt een duurzaam gebouw. Voor het regelen van de temperatuur in het gebouw wordt de bodem gebruikt als warmte- en koudebron,  op het dak komen zonnepanelen, er wordt gewerkt met gerecycled beton en het hemelwater wordt opgevangen voor het doorspoelen van de toiletten. Er is reeds een BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat behaald.

ZRi heeft de gemeente Den Haag geadviseerd bij de sloop van de bestaande bebouwing en bij de aanbesteding van de opdracht voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van het OCC. Momenteel is Arnold Groeneveld betrokken bij het project- & contractmanagement van dit prestigieuze project. Koos Melse is betrokken als technisch manager met het oog op de onderhoudsfase.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken