ZRi

Timelapse Onderwijs- en Cultuurcomplex Den Haag

15 juli 2019

  • Onderwijs en Cultuurcomplex Amare 1.jpg

15 juli 2019

In het Spuikwartier in het centrum van Den Haag realiseert bouwcombinatie Cadanz (Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw) het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC). Gemeente Den Haag heeft een timelapse van de eerste helft van 2019 gemaakt. In het OCC krijgen het Residentie Orkest, het Nederlands Danstheater, het Koninklijk Conservatorium en het Dans- en Muziekcentrum een modern onderkomen. Het ontwerp is van Noahh en Jo Coenen architect and urbanist.

Binnen het complex worden een concertzaal, een danszaal, een repetitiezaal, een ensemblezaal, muziek- en dans-studio’s, onderwijsfaciliteiten, publieke ruimten en een stadskantine ondergebracht. Allemaal hoogwaardige ruimten met hoge eisen op het gebied van akoestiek. Op het gebied van duurzaamheid en energie heeft het complex een BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat behaald.

ZRi heeft de gemeente Den Haag geadviseerd bij de sloop van de bestaande bebouwing en bij de aanbesteding van de opdracht voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van het OCC. Momenteel is Arnold Groeneveld betrokken bij het project- & contractmanagement van dit prestigieuze project. Koos Melse is betrokken als technisch manager met het oog op de onderhoudsfase. Het gebouw wordt in 2021 opgeleverd. Zie hier meer over dit project.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken